perjantai 27. elokuuta 2010

Suomesta Australiaan

Pääkirjoitus

Tämä on vain netissä ilmestyvän Pulp-lehden ensimmäinen numero. Nettilehti jatkaa vuosina 2003-2009 ilmestynyttä pienipainoksista Pulp-lehteä, toivottavasti isommilla lukijamäärillä. Päämäärä on sama: kirjoittaa kiinnostavia artikkeleita unohdetusta ajanviete-, kioski-, roska- ja populaarikirjallisuudesta eli niin sanotusta pulpista. (Emmekä nyt mene siihen, että tässä kaikenkattavassa mielessä sana "pulp" on täysin väärä.)
Ensimmäinen nettinumero sisältää neljä artikkelia, joista kolme käsittelee kotimaista kirjallisuutta ja yksi ulkomaista. Australialaista kioskikirjallisuutta esittelevän Pulp-kirjan (sic) arvostelu pitää sisällään kiinnostavaa tietoa sikäläisistä pokkareista, jotka olivat Suomessakin tuttuja 1950-luvulta 1980-luvulle. Kattavampi tietopaketti aussipulpista odottaa vielä tekijäänsä.
Kotimaiset tekstit käsittelevät tyystin unohdettuja tekstejä: H. Ahtelan kauhunovellikokoelmaa Dégénéré, Kari Suomalaisen jännäreitä ja Aake Jermon kahta rikosromaania. Jermoa käsittelevä teksti on ilmestynyt Pulpissa aiemmin, ja jatkossakin nettilehdessä julkaistaan uusintoina lehden vanhoja artikkeleita.
Pulpin uusin numero on kaksoisnumero, jotta neljän numeron vuotuinen tavoite saadaan toteutettua. Seuraava numerokin saattaa hyvin olla kaksoisnumero. Vuonna 2011 tehdään sitten neljä tavallista numeroa.
Lukemisen, löytämisen ja mielenkiinnon iloa!
Juri Nummelin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti